عمل اسلیو معده یکی از مهمترین جراحیهای کاهش وزن و عمل لاغری است که برای افرادی که به چاقی مفرط مبتلا هستند یا BMI بالای ۴۰ دارند، توصیه شده است.
عملهای لاغری مجموعه از عملهای جراحی باهدف کاهش وزن هستند. عمل اسلیو معده هم مانند دیگر عملهای لاغری برای کسانی مناسب است که رژیم غذایی و ورزش به هر دلیلی برای کاهش وزن آنها نتیجه نداده است. در عمل اسلیو معده، متخصص گوارش قسمت بزرگی از معده را برمیدارد و شکل معده به نحوی تغییر میکند که شبیه به یک موز کوچک یا آستین (اسلیو) میشود. قسمتهای حذفشده معده بخشهایی هستند که هورمون گرسنگی یا گرلین را تولید میکنند.
این روش جدیدتر از روش بای پس معده است و معمولا هزینهی کمتری نسبت به بای پس دارد. بررسیهای مختلف نشان داده است که عمل اسلیو به اندازهی بای پس معده مؤثر است. با مراجعه به متخصص گوارش، پزشک شرایط و خواستههای شما را بررسی میکند و بر اساس شرایط بدنی و سلامتیتان، در صورت صلاحدید، عمل اسلیو معده را پیشنهاد خواهد کرد. در سایت دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان سراسر کشور آشنا شوید، با آنها مشورت کنید و در صورت لزوم برای دریافت نوبت حضوری اقدام کنید.
عمل اسلیو معده یا گاسترکتومی اسلیو چیست؟
عمل اسلیو معده چه جوریه؟ جراحی اسلیو معده به انگلیسی Gastric sleeve surgery یا گاسترکتومی اسلیو، نوعی عمل لاغری برای کاهش وزن است که در طی آن قسمت زیادی از معده برداشته میشود. عمل اسلیو معده نوعی جراحی محدودکننده بشمار میرود که طی آن حدود ۷۵ درصد از حجم معده برداشته میشود؛ در نتیجه فرد پس از خوردن مقدار کمی غذا، احساس سیری میکند. این گزینهی جراحی، مسیر روده را تغییر نمیدهد.
این جراحی همچنین باعث میشود که فرد کمتر احساس گرسنگی کند زیرا یک معدهی کوچکتر، سطح کمتری از هورمون گرلین (که منجر به گرسنگی میشود) را ترشح میکند؛ در نتیجه فرد سرکوب طولانیمدت اشتها را تجربه خواهد کرد.
فواید عمل اسلیو معده چیست؟
تجربیات کسانی که عمل اسلیو معده انجام داده اند نشان میدهد که این عمل جراحی مزایای زیر را به همراه دارد:
کاهش وزن بیشتر: بیماران اسلیو معده حدود ۱۲ الی ۲۴ ماه پس از جراحی، ۵۰ الی ۸۳ درصد از وزن اضافی خود را از دست میدهند.
خطر کمتر نسبت به بای پس معده: از آنجاییکه رودهها بای پس نمیشوند و معده (با وجود این که به روش جراحی کوچک شده) به عملکرد عادی خود ادامه میدهد. این روش برخی از خطرات مربوط به بای پس معده را ندارد.
ترشح هورمون و احساس گرسنگی کمتر: در این روش تولید هورمونهای تحریککنندهی اشتها یا همان گرلین تا حد زیادی کاهش پیدا میکند
پیشگیری از برخی بیماریهای مزمن: مانند بیماری قلبی، فشارخون و کلسترول بالا، آپنه انسدادی خواب، دیابت نوع ۲، سکته مغزی، سرطان و ناباروری